MUS Z PORÓW I DROBIU

Składniki:

 

20 dag. białych części pora

3 jajka

1/2 szklanki gęstej śmietany 18%

200 ml. mleka

1 pierś kurczaka

oliwa

sól

pieprz

gałka muszkatołowa

4 łyżki startego parmezanu

 

Wykonanie:

Kurczaka pokrój na małe kawałki, usmaż na oliwie w rondelku. Pory umyj, pokrój na plasterki. Dodaj do kurczaka, duś do  miękkości. Dodaj śmietanę, wymieszaj, przypraw. Podgotuj, mieszając. Masę rozłóż do żaroodpornych miseczek. Jajka zmiksuj z mlekiem, przypraw. Polej masę, posyp parmezanem. Piecz w kąpieli wodnej 25 minut w 180 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *