NADZIEWANA PIECZEŃ Z INDYKA

Składniki:

 

60 dag. mięsa z indyka (z udźca)

2 pęczki natki pietruszki

1/2 pęczka szczypiorku

1/2 pęczka koperku

10 dag. pieczarek

200 ml. rosołu (instant)

200 ml. śmietany

50 ml. białego wina

4 łyżki kwaśnej śmietany

3 łyżki margaryny

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Posiekać koperek, szczypiorek i połowę natki. Natrzeć mięso solą i pieprzem, obłożyć zieleniną. Zwinąć, związać, podsmażyć w brytfance na 2 łyżkach tłuszczu. Wlać rosół, piecz godzinę w temperaturze 200C. Podsmażyć pieczarki na reszcie tłuszczu, wlać wino, śmietanę i tłuszcz z pieczenia mięsa. Dodać kwaśną śmietanę zagotować. Wymieszać zresztą posiekanej pietruszki. Podawać z ryżem i bukietem warzyw.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *