NADZIEWANE ZIEMNIAKI

Składniki:

4 duże ziemniaki

20 dag. kiełbasy

5 dag. żółtego sera

koperek.

Dip:

1kubeczek jogurtu naturalnego

1 łyżka majonezu

1 ogórek

przyprawa do gyrosa

1 łyżka posiekanego szczypiorku

1 łyżka natki pietruszki

1 ząbek czosnku

pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki wyszoruj, gotuj 10 minut w osolonej wodzie. Ostudź, przekrój na pół. Wydrąż trochę miąższu. Kiełbasę pokrój, podsmaż. Napełnij ziemniaki. Piecz około 25 minut w 180C. Posyp startym serem, piecz 15 minut. Posyp koperkiem.

Dip:

Ogórek obierz, zetrzyj na tarce. Czosnek posiekaj. Warzywa wymieszaj z jogurtem, majonezem, zieleniną, szczyptą pieprzu i przyprawą gyros. Polej ziemniaki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *