Składniki;
Ciasto;
5 łyżek mąki pszennej
1/8 litra mleka
2 łyżki cukru
2 łyżki wody mineralnej
2 jajka
masło
Farsz;
30 dag. chudego lub półtłustego białego sera
2 łyżki cukru
aromat waniliowy
1/2 szklanki śmietany
1 łyżeczka miąższu cytryny
3 żółtka
cukier waniliowy
brzoskwinie z puszki
Wykonanie:
Mąkę wymieszać z mlekiem i jajkami.Dodać cukier,wodę, jeszcze raz dokładnie wymieszać. Odstawić na 20 minut. Po tym czasie usmażyć naleśniki.
Farsz:
Ser połączyć z cukrem, żółtkami, aromatem waniliowym, 2 łyżkami śmietany, miąższem cytryny i cukrem waniliowym. Dokładnie wymieszać,
tak by powstał mus. Brzoskwinie osączyć na sitku, pokroić na małe kawałki. Każdy naleśnik posmarować masą serową, rozłożyć brzoskwinie, zwinąć w ruloniki, polać śmietaną.