Składniki;

Ciasto;

 

5 łyżek mąki pszennej
1/8 litra mleka
2 łyżki  cukru
2 łyżki wody mineralnej
2 jajka
masło
Farsz;
30 dag. chudego lub półtłustego białego sera
2 łyżki cukru
aromat waniliowy
1/2  szklanki śmietany
1 łyżeczka miąższu cytryny
3 żółtka
cukier waniliowy
brzoskwinie z puszki

 

Wykonanie:

 
Mąkę wymieszać z mlekiem i jajkami.Dodać cukier,wodę, jeszcze raz dokładnie  wymieszać. Odstawić na 20 minut. Po tym czasie usmażyć naleśniki.

Farsz:

Ser połączyć z  cukrem, żółtkami, aromatem waniliowym, 2 łyżkami śmietany, miąższem cytryny i cukrem  waniliowym. Dokładnie wymieszać,
tak by powstał mus. Brzoskwinie osączyć na sitku, pokroić na małe kawałki.  Każdy naleśnik posmarować masą serową, rozłożyć brzoskwinie, zwinąć w ruloniki, polać śmietaną.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *