NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU

Składniki:
1 szklanka mąki
1 jajko
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
sól

olej
Farsz:
1/2 kg. mięsa mielonego
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki fasoli czerwonej
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka ostrej papryki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól

pieprz

Wykonanie:


Mleko wodę połączyć z jajkami dodać mąkę sól zmiksować. Ciasto zostawić na 20 minut aby odpoczęło. Naleśniki smażyć na oleju. Mięso mielone podsmażyć z cebulą doprawić solą, pieprzem, papryką, zmiażdżonym czosnkiem, podlać wodą aby mięso było zakryte dusić 20 minut. Dodać odsączoną kukurydzę i fasolę , oraz koncentrat pomidorowy zagotować. Na usmażone naleśniki nałożyć farsz. Naleśniki posypać żółtym serem i zapiec.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *