Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
1/2 litra mleka
1 jajko
1/2 szklanki mąki
sól
2 łyżki oleju
Farsz:
3 piersi z kurczaka
1/2 kapusty pekińskiej
1 papryka czerwona
1 puszka kukurydzy konserwowej
3 łyżki jogurtu
2 serki topione kremowe
200ml śmietanki 12%
koperek zielony
sól
piepr
curry
przyprawa do kurczaka
olej.
Wykonanie:
Składniki na masę naleśnikową zmiksować,i usmażyć na patelni naleśniki.Kapustę pekińską, paprykę pokroić, dać do miseczki razem z kukurydzą , dodać jogurt, wymieszać. Sałatkę ułożyć na naleśnikach. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić curry, solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka, usmażyć na oleju. Dodać rozdrobniony serek topiony, wymieszać. Jak ser lekko się roztopi zalać śmietanką, mieszać aż sos zgęstnieje, dodać posiekany koperek. Na sałatkę nakładać kurczaka, polać odrobiną sosu,złożyć naleśniki w kopertę. Ułożyć na talerzu, na górę polać resztą sosu.