Składniki:
6 naleśników
4 kalarepki
1 łyżeczka uniwersalnej przyprawy, Np. kucharka
2 pomidory
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
bazylia
sól
pieprz
natka łodygi selera
2 listki pora
2 łyżki oleju
1łyżka szczypiorku
koperek
bazylia
Wykonanie:
Kalarepki obierz, pokrój na niezbyt drobne paski. Włóż do garnka, zalej wodą, dodaj łyżeczkę przyprawy, gotuj około 10 minut. Pomidory umyj, pokrój. Listki pora i natkę selera umyj, posiekaj. Wodę z kalarepek odcedź. Do kalarepek dodaj olej, pomidory, natkę selera i listki pora. Posyp bazylią, przypraw do smaku solą i pieprzem. Smaż, mieszając 5-7 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i posiekany szczypiorek, wymieszaj, przypraw. Naleśniki (możesz je podgrzać w piekarniku) nadziewaj farszem warzywnym, złóż na pół. Posyp koperkiem i bazylią.