Składniki:

6 naleśników

4 kalarepki

1 łyżeczka uniwersalnej przyprawy, Np. kucharka

2 pomidory

2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

bazylia

sól

pieprz

natka łodygi selera

2 listki pora

2 łyżki oleju

1łyżka szczypiorku

koperek

bazylia

 

Wykonanie:

 

Kalarepki obierz, pokrój na niezbyt drobne paski. Włóż do garnka, zalej wodą, dodaj łyżeczkę przyprawy, gotuj około 10 minut. Pomidory umyj, pokrój. Listki pora i natkę selera umyj, posiekaj. Wodę z kalarepek odcedź. Do kalarepek dodaj olej, pomidory, natkę selera i listki pora. Posyp bazylią, przypraw do smaku solą i pieprzem. Smaż, mieszając 5-7 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i posiekany szczypiorek, wymieszaj, przypraw. Naleśniki (możesz je podgrzać w piekarniku) nadziewaj farszem warzywnym, złóż na pół. Posyp koperkiem i bazylią.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *