NALEŚNIKI Z PARÓWKAMI

Składniki:

 

6 cienkich parówek

6 plasterków żółtego sera

2 jajka

bułka tarta

olej do smażenia

 

Ciasto naleśnikowe:

 

2 szklanki mleka

1 i 1/2 szklanki mąki

2 jajka

sól

 

Wykonanie:

 

Z podanych składników zrobić ciasto i usmażyć cienkie naleśniki. Na płytkim talerzu ułożyć usmażony naleśnik,na brzegu naleśnika ułożyć plaster sera,na serze parówkę i całość zwinąć w rulon. Jajka roztrzepać widelcem na talerzu,maczać zwinięty naleśnik i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z keczupem i ogórkiem kiszonym .

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *