Składniki;
Ciasto na naleśniki:
1 szklanka mleka
1i 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej
2 duże jajka
2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
szczypta soli
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Nadzienie:
1/2 kg. sera truskawkowego
1 jogurt bałkański lub śmietana
1 budyń truskawkowy
400 ml. mleka
4 łyżeczki cukru
truskawki według swojego uznania
Wykonanie;
Mleko, wodę i jajka zmiksować, dodać sól, cukier, proszek i mąkę i zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na pół godziny. Usmażyć naleśniki. Ugotować budyń 400 ml. mleka i 4 łyżeczki cukru. Ostudzić. Serek utrzeć z jogurtem, a następnie dodać ugotowany budyń i zmiksować. Naleśnki smarować masą i wkrawać po 4-5 truskawek w plasterkach. Złożyć, posypać kakao.