NALESNIKI ZE SZPINAKIEM I JAJKIEM

Składniki:

 

Farsz:

1opakowanie mrożonego szpinaku

1 duża cebula

2 ząbki czosnku

5 jajek

sól

pieprz

olej

Naleśniki:

2 szklanki mleka

1/2 szklanki wody gazowanej

1 jajko

3 łyżki oleju

mąka

liście pora do związania

Wykonanie:

 

Farsz:

 

Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj szpinak, duś do miękkości. Wbij jedno jajko, wymieszaj, przypraw.Pozostałe jajka ugotuj na twardo. Obierz, przekrój na pół.

Naleśniki:

Mleko zmiksuj z gazowaną wodą, olejem, jajkiem i taką ilością mąki, by powstało gęste ciasto. Usmaż cienkie naleśniki. Na każdym ułóż połówkę jajka i szpinak, brzegi podnieś do góry, zwiąż liściem pora.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *