Składniki:
Farsz:
1opakowanie mrożonego szpinaku
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
5 jajek
sól
pieprz
olej
Naleśniki:
2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody gazowanej
1 jajko
3 łyżki oleju
mąka
liście pora do związania
Wykonanie:
Farsz:
Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj szpinak, duś do miękkości. Wbij jedno jajko, wymieszaj, przypraw.Pozostałe jajka ugotuj na twardo. Obierz, przekrój na pół.
Naleśniki:
Mleko zmiksuj z gazowaną wodą, olejem, jajkiem i taką ilością mąki, by powstało gęste ciasto. Usmaż cienkie naleśniki. Na każdym ułóż połówkę jajka i szpinak, brzegi podnieś do góry, zwiąż liściem pora.