Ciasto;

3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru pudru
6 żółtek
25 dag. margaryny
1 mały proszek do pieczenia

Masa niby serowa:

6 białek
3 duże po 400 ml. śmietany 18%
2 budynie śmietankowe bez cukru
1i 1/2 szklanki cukru pudru

Wykonanie:

Z podanych składników zarobić ciasto i podzielić na 2 części jedną część rozwałkować wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko podpiec aby uniknąć zakalca w nagrzanym piekarniku około10-15minut a resztę ciasta zamrozić na około 1 godzinę.

Masa niby serowa:

Zmiksować śmietanę z budyniem i dodać do tego białka ubite z cukrem pudrem na sztywno i wyłożyć na podpieczone ciasto i resztę ciasta z zamrażarki zetrzeć na grubej tarce na masę niby serową. piec w nagrzanym piekarniku 180 C. około 45-50 minut.Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *