Składniki:
Ciasto:
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
25 dag. margaryny
2 jajka
1 i1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto.Podzielić na 3/4 i 1/4 część ciasta.1/4częsc ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika,większą część rozwałkować i wylepić wysmarowaną blaszkę i posypaną bułką tartą. wysoko podwijając brzegi. Po nakłuwać widelcem ciasto i podpiec w nagrzanym piekarniku180C.15 minut.
Nadzienie:
1 budyń śmietankowy
2 szklanki mleka
3 kiwi dojrzałe
2 banany
4 jabłka
cynamon jak kto lubi
Wykonanie:
Na mleku ugotować budyń i gorący wylać na podpieczony spód.Na budyń rozłożyć pokrojone owoce i posypać cynamonem.Drugą połowę ciasta zetrzeć na grubej tarce.Piecz jeszcze w 180C. około 40-45.minut.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.