OGÓRKI Z PRZECIEREM POMIDOROWYM

Składniki;

2i 1/2  kg. ogórków
1/2 kg.  cebuli
2 łyżki soli
1 słoiczek koncentratu pomidorowego

Zalewa;

 

1/2 szklanki oleju

1/2 szklanki cukru

1/2 szklanki octu

1i 1/2  łyżka soli

 
Ogórki umyć ,obrać , pokroić w plasterki. wymieszać z solą i pozostawić na 2 godziny .Cebulę pokroić w kostkę.Po tym czasie zlać wodę z ogórków i wycisnąć je. Dodać koncentrat pomidorowy ,i składniki zalewy . Nie gotować zalewy. Wymieszać , nakładać do słoików i pasteryzować 10 minut od chwili zagotowania się wody w garnku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *