OGÓRKOWE ŁÓDECZKI

Składniki :

 

2 ogórki sałatkowe

1/2 wędzonej makreli

2 żółtka z ugotowanych na twardo jaj

4 łyżki kremowego twarożku

2 łyżki majonezu

1/2 cytryny

2 plastry wędzonego łososia

sól

pieprz

Wykonanie:

Ogórki umyj (możesz obrać), przekrój dłuż na pół, łyżeczką wydrąż miąższ z nasionkami. Każdą  połówkę pokrój na 4-5-cm. kawałki. Mięso z makreli wymieszaj widelcem z pokruszonymi żółtkami, twarożkiem i majonezem, dopraw. Wymieszaj z pokrojonym w kostkę łososiem, schłodź, Pastą napełnij ogórkowe łódeczki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *