Składniki:

Ciasto:

25 dag.margaryny
1 szklanka gęstej śmietany
1 jajko
1/2  łyżeczki sody
4 szklanki mąki pszennej
szczypta soli

Wykonanie:

 
Z podanych składników zagnieść ciasto. Upiec korpusy orzechów w specjalnej formie patelni lub w foremkach .

Masa:

1 i 1/2  szklanki cukru
1/2  szklanki mleka
25 dag. margaryny
3 łyżki kakao
1 paczka herbatników
2 szklanki mleka w proszku

Wykonanie:

Cukier,1/2  szklanki mleka, margarynę i kakao gotować 10 minut. Wystudzić. Dodać mleko w proszku, pokruszone herbatniki i wymieszać. Masą napełniać połówki orzechów i sklejać.Można posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *