OWOCOWE SZASZŁYKI Z CZEKOLADĄ

Składniki:

200 białych winogron(bez pestek),

1 karambola

1 ananas

2 kiwi

1 pomarańcza

1 banan

100 g. gorzkiej czekolady

100 g. mlecznej

4 łyżki wiórków kokosowych

 

Wykonanie:

 

 Winogrona i karambolę opłukać i osuszyć. Karambolę pokroić ukośnie w plastry. Ananas obrać i pokroić w cząstki lub w kostkę. Pozostałe  owoce również obrać. Kiwi i banan pokroić w plastry, pomarańczę wyfiletować. Czekolady posiekać, oddzielnie rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Na szpikulce do szaszłyków nabić owoce  po jednym gatunku lub mieszane  (wtedy na przemian). Szaszłyki owocowe w całości lub częściowo  zanurzyć w roztopionych czekoladach, kilka owoców posypać wiórkami kokosowymi. Szaszłyki odłożyć, aby czekolada zastygła. Owocowe szaszłyki podawać w szklanych pucharkach.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *