Składniki:
200 białych winogron(bez pestek),
1 karambola
1 ananas
2 kiwi
1 pomarańcza
1 banan
100 g. gorzkiej czekolady
100 g. mlecznej
4 łyżki wiórków kokosowych
Wykonanie:
Winogrona i karambolę opłukać i osuszyć. Karambolę pokroić ukośnie w plastry. Ananas obrać i pokroić w cząstki lub w kostkę. Pozostałe owoce również obrać. Kiwi i banan pokroić w plastry, pomarańczę wyfiletować. Czekolady posiekać, oddzielnie rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Na szpikulce do szaszłyków nabić owoce po jednym gatunku lub mieszane (wtedy na przemian). Szaszłyki owocowe w całości lub częściowo zanurzyć w roztopionych czekoladach, kilka owoców posypać wiórkami kokosowymi. Szaszłyki odłożyć, aby czekolada zastygła. Owocowe szaszłyki podawać w szklanych pucharkach.