Składniki;
4 dojrzałe owoce kiwi
200 ml. śmietany kremówki
1 łyżeczka cukru pudru
1 śmietan fiks
30 dag. truskawek
2 łyżki cukru pudru
Wykonanie;
Kiwi obrać ze skórki, pokroić na plastry (3plastry zostawić do dekoracji), utrzeć na pure, dodać 1 łyżkę cukru pudru, wymieszać , przełożyć do miseczki. Schłodzoną śmietankę ubić z 1 łyżeczką cukru pudru i śmietan fiks.
Truskawki obrać z szypułek (3 truskawki zostawić do dekoracji), zmiksować z 1 łyżką cukru pudru, przełożyć do miseczki.
Pucharki wypełnić 1/3 musem z kiwi, na to delikatnie ułożyć warstwę śmietanki, całość zalać delikatnie musem truskawkowym, udekorować odłożonymi owocami, schłodzic w lodówce.