Składniki;

4 dojrzałe owoce kiwi
200 ml. śmietany kremówki

1 łyżeczka cukru pudru
1 śmietan fiks
30 dag.  truskawek
2 łyżki cukru pudru

Wykonanie;

 

Kiwi obrać ze skórki, pokroić  na plastry (3plastry zostawić do dekoracji), utrzeć na pure, dodać 1 łyżkę cukru pudru, wymieszać , przełożyć do miseczki. Schłodzoną śmietankę ubić  z 1 łyżeczką cukru pudru i śmietan fiks.
Truskawki obrać z  szypułek (3 truskawki  zostawić  do dekoracji), zmiksować z 1 łyżką cukru pudru, przełożyć do miseczki.
Pucharki wypełnić  1/3 musem z  kiwi, na to delikatnie ułożyć warstwę śmietanki, całość zalać  delikatnie musem truskawkowym, udekorować odłożonymi owocami, schłodzic w lodówce.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *