Składniki:

 

1 opakowanie paluszków z solą

20 dag. żółtego ostrego sera

15-20 cienkich plastrów szynki

1  papryka

szczypiorek lub por

 

Wykonanie:

 

Kupuję tyle plastrów szynki, ile porcji przekąski chcę przygotować (jeśli plastry szynki są duże przecinam je na pół). Żółty ser kroję w słupki, paprykę w wąskie paski. Na każdy plaster szynki układam dwa słone paluszki, słupek sera i zwijam jak roladkę. Całość związuję sparzonym wrzątkiem szczypiorkiem lub paskiem pora i dekoruję kawałkiem papryki. Przekładam do niskich szklanek. Przekąskę przygotowuję tuż przed imprezą, ponieważ paluszki szybko chłoną wilgoć i stają się mniej smaczne i chrupiące.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *