Składniki:

2 duże filiżanki kaszy kuskus

1 pomidor

15 dag. sera feta

1 papryka czerwona

1 papryka żółta

1i1/2 szklanki gorącej wody lub bulionu

1/2 szklanki startego żółtego sera

1/2 szklanki czarnych oliwek

sól

pieprz

Wykonanie:

Nagrzać piekarnik do 180  C. Kaszę wsypać do miseczki i zalać gorącą wodą lub bulionem aby płyn sięgał mniej więcej 1  cm. ponad  poziom kaszy odstawić na 5 minut pod przykryciem. Sparzyć i obrać pomidora pokroić ,pokroić także fetę i oliwki dodać do kaszy ,wymieszać i doprawić. Paprykę pokroić na pół  wzdłuż wyciąć gniazda nasienne .Nadziać papryki kaszą z dodatkami posypać startym serem. Ułożyć je w natłuszczonym lub formie do zapiekania .Zapiekaj około 15 minut .podawać na ciepło.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *