PAPRYKA Z ZIOŁOWĄ PASTĄ

Składniki:

 

2 średnie, czerwone papryki

20 dag. twarogu

10 dag. sera feta

150 ml. jogurtu naturalnego

1 ząbek czosnku

1/2 pęczka natki pietruszki

1/2 pęczka szczypiorku

2 gałązki bazylii

1 łyżeczka żelatyny

100 ml. śmietanki kremówki

sol

pieprz

Wykonanie:

 

Papryki umyj, wytrzyj, przekrój wzdłuż na pół. Wytnij gniazda nasienne, usuń białe błonki. Twaróg i fetę zmiksuj z jogurtem. Połącz ze zmiażdżonym czosnkiem i posiekaną zieleniną, przypraw do smaku. Żelatynę namocz w łyżce zimnej wody, rozpuść, przestudź. Połącz z twarogiem i ubitą śmietaną. Masą napełnij papryki, schłodź, aby masa zastygła, pokrój na cząstki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *