PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI

Składniki;

1 makrela wędzona
1 cebula szalotka
1 jajko
4 łyżki szczypiorku
4 łyżki natki pietruszki
1 ogórek kiszony lub konserwowy
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
2 szczypty soli
2 szczypty mielonego pieprzu
opcjonalnie po 1 łyżce ziaren słonecznika lub pestek dyni

Wykonanie;

Jajko ugotować na twardo i szybko schłodzić zalać zimną woda.Wędzoną makrelę bardzo dokładnie rozdrobnić palcami, usuwając ości, i przełożyć do miski.Szalotkę, szczypiorek, oraz natkę pietruszki drobno poszatkować i dodać do ryby. Jajko i ogórek pokroić w kosteczkę i także doda do miski,dodać majonez i musztardę , doprawić do smaku i całość dokładnie wymieszać.Posypać pastę prażonymi ziarnami słonecznika lub pestkami dyni.Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *