Składniki:

1 makrela
2 dojrzałe awokada
sok z cytryny
25 dag. serka śmietankowego lub twarogowego
½ pokrojonej w kostkę papryki czerwonej
świeża bazylia
sól
pieprz

Wykonanie;

Rybę oczyścić z ości.Obrać awokado, usunąć pestkę i skropić je sokiem z cytryny, żeby nie czerniało. W blenderze umieść awokado, serek śmietankowy i zmiksuj całość na gładką masę . Do zmiksowanej pasty dodaj pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz posiekaną, świeżą bazylię. Dopraw solą i pieprzem całość wymieszaj. Podawaj ze świeżą makrelą i tostami. Do pasty można dodać kiszony ogórek pokrojony w drobną kosteczkę.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *