Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąk
12,5 dag. masła
1 jajko
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
2 dag świeżych drożdży
szczypta soli.
Farsz:
1/2 kg mięsa mielonego gotowanego lub smażonego
1 kg. ugotowanej kapusty kiszonej
pieczarki
cebula przesmażona na oleju
1 jajko
sól
pieprz.
Wykonanie:
Kapustę i pokrojone drobno pieczarki wymieszać ze zmielonym mięsem i dodać podsmażoną cebulkę, jajko i przyprawy.
Wykonanie:
Ciasto:
Zrobić zaczyn drożdże, łyżeczka maki, łyżeczka śmietany. Jak zaczyn podrośnie to wlać do maki i dodać pozostałe składniki. Zarobić i poczekać około 20 minut aż podrośnie Rozwałkować dosyć długi a wąski prostokąt na grubość 1/2 cm. Nałożyć farsz i zwinąć .Pokroić nożem na 8 cm kawałki .Ułożyć na blasze, pozostawić chwilę do podrośnięcia i piec w piecu nagrzanym do 180 C. Czas pieczenia około 20 minut, aż do zrumienienia.