Składniki:
10 ugotowanych jajek
? kg. pieczarek
1 duża cebula
? puszki groszku
15 dag. startego żółtego sera
1 pęczek szczypiorku
3 łyżki śmietany
3 łyżki majonezu
2 surowe jajka
sól
pieprz
oliwa do smażenia
tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy
Wykonanie:
Jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach; Pieczarki myjemy, osuszamy i również ścieramy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie razem z pieczarkami do czasu odparowania wody, studzimy.Łączymy jajka, pieczarki, groszek, starty żółty ser, pokrojony szczypiorek, śmietanę, majonez, surowe jajka i dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formę smarujemy tłuszczem i oprószamy bułka tartą; Masę wkładamy do formy, pieczemy godzinę w temperaturze około 200 C.