Składniki:

10 ugotowanych jajek

? kg. pieczarek

1 duża cebula

? puszki groszku

15 dag. startego żółtego sera

1 pęczek szczypiorku

3 łyżki śmietany

3 łyżki majonezu

2 surowe jajka

sól

pieprz

oliwa do smażenia

tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy

Wykonanie:

Jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach; Pieczarki myjemy, osuszamy i również ścieramy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie razem z pieczarkami do czasu odparowania wody, studzimy.Łączymy jajka, pieczarki, groszek, starty żółty ser, pokrojony szczypiorek, śmietanę, majonez, surowe jajka i dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formę smarujemy tłuszczem i oprószamy bułka tartą; Masę wkładamy do formy, pieczemy godzinę w temperaturze około 200 C.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *