Składniki:

3 szklanki grubo startej cukinii odsączonej

2 szklanki bułki tartej

20 dag. startego żółtego sera

1/4 szklanki oleju

1 cebula drobno pokrojona

3 żółtka

3 białka ubite na pianę

1 łyżka przyprawy wegety

2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę

1/2 pęczka posiekanej pietruszki

pieprz

sól

20 dag. pieczarek

 

Wykonanie:

Nagrzać piekarnik do 180 C. Pieczarki pokroić drobno z cebulą poddusić na patelni na średnim ogniu, odparować wodę. W misce wymieszać cukinię z bułką tartą, serem, olejem, żółtkami, pieczarkami, pietruszką i przyprawami. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać całość. Przełożyć wymieszaną masę do dużej keksówki i piec w nagrzanym piekarniku przez około 1 godzinę, aż wierzch się zarumieni.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *