PIECZARKI Z MIĘSEM

Składniki;
30 dag. mielonego mięsa drobiowego
30 dag. mielonego z szynki wieprzowej
2 jajka
2 łyżki bułki tartej
4 łyżki mleka
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
10 plasterków sera żółtego
10 dużych pieczarek lub więcej mniejszych
4 łyżki oliwy

Wykonanie;

Zmielone mięsa mieszamy razem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,bułkę tartą, jajka i mleko, wyrabiamy.Następnie przyprawiamy do smaku solą
i pieprzem i jeszcze raz mieszamy. Pieczarki myjemy, wyciągamy korzonek i układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem.Z mięsa formujemy kulki wielkości pieczarki tak aby wypełniły środek, polewamy oliwą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. i pieczemy około 15 minut, następnie przykrywamy każdą pieczarkę plasterkiem sera żółtego i pieczemy jeszcze około 10 minut aż ser się rozpuści i zarumieni.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *