PIECZARKOWA Z MAKARONEM

Składniki:

 

1 marchewka

1 pietruszka

kawałek selera

sól

pieprz

2 -3 ziarna ziela angielskiego

50 dag. pieczarek

1 cebula

2 łyżki masła

1 łyżka mąki

100 ml. śmietanki kremówki

15 dag. grubszego makaronu

natka pietruszki

 

Wykonanie:

 

Marchewkę, pietruszkę i seler obierz, zalej 1,5 litra zimnej wody, zagotuj. Dodaj pieprz i ziele angielskie, gotuj około 1o minut ( Pieczarki pokrój w plasterki, a cebulę w kostkę. Pieczarki i cebulę przesmaż, na maśle. Duś, aż odparuje cały płyn. Dodaj do wywaru. Gotuj na małym ogniu 15-20 minut, dopraw do smaku. Zapraw śmietanką rozmieszaną z mąką zagotuj. Podawaj z makaronem, posypaną  natką pietruszki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *