Składniki:
1 kg. mięsa mielonego
4 jajka
1 jajko surowe
sól
pieprz
bułka tarta
3 łyżki smalcu
3 łyżki cebuli
1 kostka bulionowa
majeranek suszony
dekoracji papryka konserwowa
marynowane grzybki
Wykonanie:
Mięso wymieszać z jajkiem surowym,bułką 3 łyżkami wody,posiekaną drobno cebulą,dodać majeranek i pieprz do smaku połowę masy rozsmarować w natłuszczonej formie,na tym ułożyć 4 jajka ugotowane na twardo,przykryć resztą masy,polać łyżką stopionego smalcu i piecz 45 minut w temperaturze 200 C.w trakcie polewać resztą smalcu. Kostkę rosołową rozrobić w 3 łyżkach gorącej wody,polać gotową pieczeń odstawić jeszcze na 10 minut do piekarnika,ostudzić.