Składniki:

 

1 kg. mięsa mielonego

4 jajka

1 jajko surowe

sól

pieprz

bułka tarta

3 łyżki smalcu

3 łyżki cebuli

1 kostka bulionowa

majeranek suszony

dekoracji papryka konserwowa

marynowane grzybki

 

Wykonanie:

 

Mięso wymieszać z jajkiem surowym,bułką 3 łyżkami wody,posiekaną drobno cebulą,dodać majeranek i pieprz do smaku połowę masy rozsmarować w natłuszczonej formie,na tym ułożyć 4 jajka ugotowane na twardo,przykryć resztą masy,polać łyżką stopionego smalcu i piecz 45 minut w temperaturze 200 C.w trakcie polewać resztą smalcu. Kostkę rosołową rozrobić w 3 łyżkach gorącej wody,polać gotową pieczeń odstawić jeszcze na 10 minut do piekarnika,ostudzić.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *