PIERNICZKI W CZEKOLADZIE

Składniki:

 

1 szklanka miodu naturalnego

3 szklanki mąki

10 dag. cukru

10 dag. masła

1 jajko

1 przyprawa do pierników

2 łyżki kakao

1 łyżeczka proszku do pieczenia

szczypta soli

10 dag .czekolady deserowej

Wykonanie:

Masło,miód i cukier włożyć do garnka, mieszając rozpuścić,zdjąć z ognia, ostudzić. Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia,kakao i szczyptą soli. Dodać jajko i masę miodową, zagnieść ciasto. Następnie foremką wycinać ciasteczka i ułożyć na blaszce. Piecz przez 15 minut w temperaturze190 C. Zimne pierniczki pędzelkiem posmarować rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *