Składniki:

2 szklanki mąki

1 szklanka cukru

1 łyżeczka cynamonu

1 szklanka mleka

1 łyżeczka sody

1 łyżka kakao

1 jajko

6 łyżek dżemu

12 łyżek oleju

1 słoiczek powideł

 

Wykonanie:
Przesianą mąkę, cukier, cynamon, sodę, kakao wymieszać na sucho i dodać mleko, jajko, dżem i olej. Dokładnie wymieszać ciasto, aż uzyska piękny ciemny kolor. Pieczemy w blaszce o wymiarach 21x 32 cm. przez 40-50 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto przekroić na pół i przełożyć powidłami śliwkowymi. Wierzch ciasta polać polewą czekoladą.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *