Składniki:

 

2 szklanki mąki

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka sody

1 łyżeczka kakao

1 szklanka cukru

1 szklanka mleka

1/2 szklanki oleju

3 jajka

1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki lub innego

Wykonanie:

Mąkę wymieszać z cynamonem, sodą i kakao przesiać przez sito . Dodać cukier, mleko, olej i jajka i ponownie wymieszać. Na koniec dodać dżem i wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki . Piecz około 55-60 minut w temperaturze 180 C. Po ostudzeniu piernik polać polewą czekoladową można posypać zmielonymi orzechami i można przełożyć dżemem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *