Składniki:

2 szklanki mąk ipszennej

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka sody

1 łyżeczka kakao

1 szklanka cukru

1 szklanka mleka

1/2 szklanki oleju

3 jajka

1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki lub wiśniowego

 

Wykonanie:

 

Mąkę przesiać wymieszać z cynamonem, sodą i kakao. Dodać cukier, mleko, olej , jajka i ponownie wymieszać. Na koniec dodać dżem porzeczkowy i znów wymieszać. . Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia foremki keksówki. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 C .do suchego patyczka. Po ostudzeniu piernik  przekroić posmarować dżemem ,polać polewą czekoladową posypać orzechami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *