Składniki:
Ciasto:
3 szklanki mąki
1 szklanka sztucznego miodu
1 szklanka oleju
1 szklanka mocnej herbaty
4 jajka
2 łyżeczki sody
1przyprawa do piernika
1 szklanka cukru
Masa serowa:
1 kg. białego sera
10 dag. masła
1 szklanka cukru
2 cukry waniliowe
4 jajka
1 szklanka mleka
2 budynie śmietankowe
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy w misce i przez chwilę wyrabiamy mikserem. Dzielimy na 3 równe części i pieczemy przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. każdy placek osobno.
Masa serowa :
Ser dwukrotnie zmielić i przełożyć go do garnka . Następnie do sera dodać masło, cukier, cukier waniliowy i jajka.Wszystko razem wymieszać i zagotować . W szklance zimnego mleka rozpuścić budynie i wlać je do gotującej się masy serowej, chwilę podgotowujemy a następnie gorącą masę przelewamy na placki.
placek+ masa+placek+masa+placek
Wierz polać polewą czekoladową .Odstawić do wystygnięcia i stężenia masy.