Składniki:

Ciasto:

3 szklanki mąki

1 szklanka sztucznego miodu

1 szklanka oleju

1 szklanka mocnej herbaty

4 jajka

2 łyżeczki sody

1przyprawa do piernika

1 szklanka cukru

Masa serowa:

1 kg. białego sera

10 dag. masła

1 szklanka cukru

2 cukry waniliowe

4 jajka

1 szklanka mleka

2 budynie śmietankowe

Wykonanie:

Wszystkie składniki na ciasto mieszamy w misce i przez chwilę wyrabiamy mikserem. Dzielimy na 3 równe części i pieczemy przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. każdy placek osobno.

Masa serowa :

Ser dwukrotnie zmielić i przełożyć go do garnka . Następnie do sera dodać masło, cukier, cukier waniliowy i jajka.Wszystko razem wymieszać i zagotować . W szklance zimnego mleka rozpuścić budynie i wlać je do gotującej się masy serowej, chwilę podgotowujemy a następnie gorącą masę przelewamy na placki.

placek+ masa+placek+masa+placek

Wierz polać polewą czekoladową .Odstawić do wystygnięcia i stężenia masy.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *