PIEROGI Z MIĘSEM ALI

Składniki;
Ciasto:
1/2 kg. mąki pszennej
25 dag. margaryny
2 żółtka
2 łyżki śmietany

Farsz;

1 cebula
30 dag. mięsa ,drobiowego,wieprzowego moze być mielone
1/2 strąka papryki czerwonej
2 łyżki oleju
2 łyżki koncentratu pomidorowego
natka pietruszki
sól
pieprz

Wykonanie;

Masło posiekać z mąką , dodac żółtka , śmietanę i szczypte soli zarobić kruche ciasto i schłodzić . Kawałki mięsa obsmażyć dodać pokrojoną paprykę , cebulkę poddusić ,wymieszać z natką i koncentratem przysmażyć i przyprawić . Ciasto cieńko rozwałkować wyciąć z niego kółka , położyć farsz , przykryć drugim kółkiem , zlepić brzegi piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 175 C. około 15 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *