PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ

 

Składniki :

Ciasto:

 

1/2 kg. mąki

1 jajko

2 łyżki płaskie oleju

około 1 szklanki wody ciepłej

szczypta soli

 

Farsz:

 

1, 40 kg. kapusty kwaszonej

1/2 kg. Mięsa wieprzowego, ugotowanego

2cebule

Vegeta

sól

pieprz

olej

magi w płynie

 

Wykonanie:

Ciasto:

 

Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na cienkie placki i szklanką, wykrawać krążki.

Farsz:

Kapustę ugotować ,odcisnąć i cienko poszatkować nożem. Mięso zemleć w maszynce, cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Cebulę, kapustę, mięso, dokładnie razem wszystko wymieszać, dodać sól, Vegetę i pieprz,magi w płynie wymieszać doprawić do smaku. Gotowy farsz, nakładać na środek krążka, zlepiać pierogi. Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie. Gotujemy około 4 minut od wypłynięcia pierogów. Podajemy okraszone przesmażonym boczkiem wędzonym z cebulką.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *