Składniki :
Ciasto:
1/2 kg. mąki
1 jajko
2 łyżki płaskie oleju
około 1 szklanki wody ciepłej
szczypta soli
Farsz:
1, 40 kg. kapusty kwaszonej
1/2 kg. Mięsa wieprzowego, ugotowanego
2cebule
Vegeta
sól
pieprz
olej
magi w płynie
Wykonanie:
Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na cienkie placki i szklanką, wykrawać krążki.
Farsz:
Kapustę ugotować ,odcisnąć i cienko poszatkować nożem. Mięso zemleć w maszynce, cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Cebulę, kapustę, mięso, dokładnie razem wszystko wymieszać, dodać sól, Vegetę i pieprz,magi w płynie wymieszać doprawić do smaku. Gotowy farsz, nakładać na środek krążka, zlepiać pierogi. Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie. Gotujemy około 4 minut od wypłynięcia pierogów. Podajemy okraszone przesmażonym boczkiem wędzonym z cebulką.