PIEROGI Z PIECZARKAMI I SEREM

Składniki:
Ciasto:
3 szklanki mąki
1 szklanka gorącej wody
1 jajko
3/4 łyżki soli
1 łyżeczka oleju

Farsz serowo- pieczarkowy
1/2 kg. pieczarek
1-2 cebule
30 dag. sera żółtego

pieprz

sól

Wykonanie:

Wszystkie składniki ciasta wymieszać w misce i wyrobić i odstawić na chwilę aby odpoczęło .

Farsz:

Surowe pieczarki zetrzeć na tarce na dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Usmażyć razem, doprawić na ostro jeżeli mało słone to dosolić(ser jest słonawy uważać z solą). Do ostudzonego farszu dodać ser starty na małych oczkach i wymieszać. Nadziewać tym farszem pierogi. Gotować w lekko osolonej wodzie około 2 minut od wypłynięcia. Podawać okraszone według swojego uznania.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *