PIEROGI Z ZIEMNIAKÓW

Składniki:

1 kg. Ugotowanych ziemniaków

4 jajka

30 dag. Mąki

gałka muszkatołowa,

kminek

sól

pieprz

1 cebula

20 dag. szynki

200 . mleka

30 dag. bułki tartej

olej

Wykonanie:

Cebulę i szynkę drobno pokrój. Dodaj jedno białko, wymieszaj, przypraw. Ziemniaki zmiel. Dodaj 2 jajka, 20 dag. mąki, szczyptę soli i gałki muszkatołowej,wyrób. Ciasto rozwałkuj, pokrój na kwadraty. Na każdym ułóż nadzienie, zlep. Mleko połącz z pozostałym jajkiem i żółtkiem, wsyp resztę mąki, osól, wyrób. Pierogi maczaj w cieście, obtocz w bułce tartej. Usmaż na oleju.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *