Składniki;
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 duża pierś z kurczaka pojedyncza
sól
pieprz
4 duże pieczarki
1/2 cebuli
20 dag. sera żółtego
Wykonanie;
Ciasto francuskie rozłożyć i podzielić na 2 części. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pieczarki umyć zetrzeć na grubej tarce i razem z cebulką podsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Pierś z kurczaka podzielić na połowę i przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć na środku dużego kawałka ciasta. Boki ciasta naciąć mniej więcej na równej wysokości z każdej strony Pod kurczakiem ułożyć starty żółty ser. Na kurczaka wyłożyć pieczarki i kolejną warstwę sera .Górę i dół ciasta zawijać na kurczaka a resztą ciasta oplatać kurczaka .Piekarnik rozgrzać do 220 C. Wstawi do nagrzanego piekarnika na około 25 minut.