PIERSI Z KURCZAKA Z SZPINAKIEM

Składniki:

 

1 podwójna pierś z kurczaka

20 dag.mrożonego szpinaku

10 dag.sera fety

2 łyżki śmietanki 18%

1 łyżka masła

1 ząbek czosnku

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Pierś kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, przekroić  na pół i rozbić  tłuczkiem na cienki kotlet, uważając aby nie podziurawić mięska.Posypać  solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i dać  szpinak, wszystko dusić , aż do wyparowania wody, następnie dodać wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku i rozkruszoną fetę. Mieszać doprawić pieprzem , na koniec dodać  śmietankę, dokładnie  wymieszać i jeszcze chwilkę dusić. Na rozbite mięsko wyłożyć farsz szpinakowy. Mięsko zwijać w roladkę, można sobie pomóc wykałaczką aby się nie rozleciała roladka. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim roladki kilka minut z obydwóch stron, aby mięsko ładnie się zarumieniło .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *