PIKANTNE SKRZYDEŁKA

Składniki:

10  skrzydełek z kurczaka

2 cebule

8 ząbków czosnku

3 łyżki sosu słodko-pikantnego chili

2 łyżki słodkiej wędzonej papryki

sól

8 łyżek oleju

1-2 łyżki mąki pszennej

 

Wykonanie:

 

Cebule obrać  i drobno pokroić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Skrzydełka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć skrzydełka. Do skrzydełek dodać cebulę,czosnek i smażyć jeszcze aż cebula się zeszkli. Do skrzydełek dodać sos chili,słodką wędzoną paprykę,sól,podlać wodą i dusić do miękkości. W miarę potrzeby dolewać wodę,żeby skrzydełka się nie przypaliły.Miękkie skrzydełka wyjąć z brytfanki. Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *