Składniki:

Ciasto:

5 jajek

1 szklanka cukru

1 szklanka mąki

3/4 szklanki oleju

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka cynamonu

Polewa:

12i 1/2 dag. margaryny

1/2 szklanki cukru

1 i1/2 łyżki kakao

1i 1/2 łyżki wody

Wykonanie:

Ciasto:

Jajka utrzeć lub zmiksować z cukrem. Stopniowo dolewać olej, dalej ucierając. Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem, wymieszać. Ciasto wlać na posmarowaną tłuszczem i oprószoną mąką blachę o wymiarach 25 x 35 cm. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180C. Piecz około 40-45 minut

Wykonanie:

Polewa:

Wymieszać wszystkie składniki i zagotować. Gorącą polewą polać placek.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *