Składniki:

 

25 dag cukru

4-5 jaj

25 dag. margaryny

18 dag .mąki pszennej

18 dag. mąki ziemniaczanej

skórka starta z 2-3 cytryn

sok z jednej cytryny

1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

 

Składniki ciasta po kolei wkładać do miksera i ucierać na jednolitą masę lub najpierw utrzeć w misce cukier z jajkami, potem dodać margarynę, skórkę z cytryny, dosypać obie mąki i wlać sok z cytryny,  dodać proszek do pieczenia, ale jeśli ciasto będzie dobrze utarte lub zmiksowane wyłożyć do wysmarowanego prodiża lub wysmarować  formę babkową margaryną, obsypać tartą bułeczką, włożyć ciasto i piec około 40 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *