Składniki:
Ciasto kruche:
30 dag mą
15 dag margaryny
1 łyżka śmietany
1/2 szklanki cukru
2 łyżki miodu
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
Wykonanie:
Z podanych składników szybko zagnieść ciasto, podzielić na pół i na prostokątnej blasze upiec dwa placki.
biszkopt:
4 jajka
1 szklanka cukru
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Białka ubić na półsztywno, dodać cukier, dalej ubijać na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka, delikatnie połączyć z pianą, na końcu wymieszać z mąką z proszkiem. Upiec biszkopt w tej samej blasze, w której się piekły kruche
placki.
Krem:
3/4 litra mleka
3 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
1 kostka margaryny
Wykonanie:
Odlać trochę mleka do rozprowadzenia mąki, resztę zagotować z margaryną, cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka powoli wlewać mleko wymieszane z mąką, cały czas |mieszając. Gorącym kremem przełoży ostudzone placki w następującej, kolejności , kruche ciasto, krem, biszkopt, krem ,kruche ciasto. Wierzch polać polewą kakaową. Ciepłą polewę można posypać wiórkami kokosowymi .