Składniki:

Ciasto:

4 jajka

1/2 szklanki cukru

1/2 szklanki mąki

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Ponadto:

1/2 kg. truskawek

27 dag. dżemu truskawkowego

3 opakowania galaretki truskawkowej

Wykonanie:

Ciasto:

Białka ubić, dodając cukier. Dodać żółtka, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do blachy o wymiarach 25 – 35 cm. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 C. Truskawki umyć, osączyć i usunąć szypułki. Galaretki rozpuścić w 6 szklankach gorącej wody. Na biszkopcie rozsmarować dżem, poukładać truskawki, zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *