Składniki:

 

duże ziemniaki

1 .25 dag. mięsa mielonego mieszanego

2 cebule

2 jajka

3 łyżki mąki

sól

pieprz

olej

2 0 dag surowego boczku

 

Wykonanie:

 

Boczek pokrój w kostkę. Jedną cebulę obierz, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż boczek i cebulę. Dodaj mielone mięso, usmaż. Przypraw solą i pieprzem. Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pozostałą cebulę obierz, zetrzyj na tarce, wyrób z ziemniakami , jajkami i mąką. Przypraw. Olej rozgrzej na patelni, włóż około4 łyżki ciasta, usmaż. Nałóż masę mięsną, przykryj ciastem. Odwróć, dosmaż. Przygotuj resztę placków.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *