Składniki:
Ciasto 1:
12 dag. masła
20 dag. cukru pudru
7 żółtek
25 dag. mąki
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
otarta skórka z pomarańczy
olejek pomarańczowy
Wykonanie:
Ciasto I;
Masło, żółtka, cukier utrzeć do białości, dodać śmietanę, mąkę z proszkiem, wymieszać i wyłożyć na blachę.
Składniki:
Ciasto II:
20 dag. cukru pudru
7 białek
6 dag. mąki ziemniaczanej
7 dag. mąki pszennej
12 dag .stopionego masła
cukier waniliowy
Wykonanie:
Ciasto II;
Białka ubić na sztywno, dodawać po trochu cukier – cały czas ubijać, b wsypać obydwie mąki, cukier waniliowy, wlać tłuszcz, dokładnie wymieszać i wyłożyć na pierwsze ciasto.
Składniki:
Ciasto III:
4 jajka
4 łyżki cukru
3 łyżki mąki
1 łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Ciasto III:
Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem i kakao, lekko wymieszać. Wyłożyć na poprzednie ciasta. Piec około 30-40 minut w 180 C.