Składniki:
40 dag. Mięsa z indyka lub kurczaka (najlepsze z piersi)
4 duże tortille (możesz też usmażyć naleśniki)
2-3 pomidory
1 kubeczek jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
olej
2 łyżki sosu słodko-pikantnego
przyprawa do kebaba
Vegeta
pieprz
Wykonanie:
Mięso umyj, osusz, pokrój na małe kawałki. Posyp przyprawą do kebaba, wymieszaj, lekko przypraw do smaku szczyptą pieprzu i Vegetą. Olej rozgrzej na patelni,usmaż mięso ze wszystkich stron. Zagotuj rondel wody. Zdejmij z ognia, włóż na 1-2 minuty pomidory. Wyjmij, osusz, obierz ze skórki. Pokrój na ósemki. Łyżeczkę oleju rozgrzej na patelni, przesmaż pomidory. Ząbki czosnku obierz, posiekaj. Wymieszaj z jogurtem, przypraw solą i pieprzem. Tortille lub naleśniki podsmaż na suchej, rozgrzanej patelni z obydwu stron. Tortille posmaruj sosem słodko-pikantnym. Ułóż mięso i pomidory. Polej sosem czosnkowym. Tortille zwiń, formując rożki. Podawaj od razu, jeszcze gorące.