PLACEK Z RABARBAREM

Składniki:

 

3 szklanki mąki

30 dag. margaryny

3/4 szklanki cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

6 żółtek

1 cukier waniliowy

6 łyżek śmietany

Pianka:

6 białek

3/4 szklanki cukru

2 kisiele czerwone bez cukru

Ponadto:

1i 1/2 kg rabarbaru

 

Wykonanie:

 

Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami. Dodać pozostałe składniki wymieszać. 3/4 ciasta wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą lub wyłożoną papierem do pieczenia, na to ciasto dać pokrojony rabarbar wylać ubite białka na rabarbar wyłożyć resztę ciast piec godzinę 170 C.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *