Składniki:
? kg. mąki kukurydzianej
1 jajko
1 litr mleka
szczypta soli
Wykonanie:
:
1 kg. mielonego
1 kapusta pekińska poszatkować i zblanszować
2 cebuleposiekać i zeszklić na patelni
1 paczka przyprawy do Gyrosa
sól
pieprz
Sos czosnkowy:
1 duży jogurt naturalny
1 średni słoiczek majonezu
4 ? 5 ząbków czosnku + szczypta czosnku granulowanego
Wszystko wymieszać.
Wykonanie:
Mielone podsmażyć na patelni , cebulę posiekać, zeszklić na patelni i dodać do mielonego wraz ze wszystkimi przyprawami ,wymieszać jeszcze chwilkę podusić razem, odstawić i ostudzić. Placki upiec jak naleśniki, nałożyć farsz ,zwinąć , polać sosem i można podawać.. na ciepło i na zimno.