PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM

Składniki:

1 kg ziemniaków

1 jajko

2 łyżki mąki

sól

pieprz

1cebulka

Wykonanie:

 Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce lub zmiksować blenderem. Dodać jajko, cebulkę utarta    i przyprawy, smażyć na oleju na złoty kolor.

SOS PIECZARKOWO  OGÓRKOWY

Składniki:

4 pieczarki

1cebula

1 łyżka oliwy

1 paczka sosu pieczarkowego Knorr

1 ogórek konserwowy

3 łyżki majonezu

Wykonanie:

Cebulę zeszklić na oliwie, dodać pokrojone drobno pieczarki. Gdy będą miękkie dodać sos z paczki do sosu użyć około 50 ml mniej wody niż napisane na opakowaniu. Zagotować. Po zdjęciu z pieca, dodać pokrojonego w kosteczkę ogórka i majonez. Mnie smakuje taki jak jest, ale jak ktoś woli to może doprawić po swojemu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *